فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 20 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هما هدایت، مجتبی رفیعیان صفحات 1-14
    مقدمه و هدف پژوهش

    فضای شهری، فضایی برای فعالیتهای انسانی می باشد. از جمله فضاهای شهری فضای پیرامون ایستگاه های حمل ونقل عمومی هستند. ایستگاه های مترو برخلاف پتانسیلهای فراوانی که از لحاظ وجود اقشار مختلف مردم دارند، عرصه تعاملات اجتماعی ضعیفی دارند. در این راستا بالا بردن کیفیت فضای پیرامون ایستگاه های مترو پتانسیل مناسبی برای افزایش ظرفیت اجتماع پذیری فضاهای مذکوراست. دغدغه اصلی پژوهش ارزیابی موفقیت وعدم موفقیت مداخلات انجام شده توسط شهرداری در میزان ارتقا کیفیت فضای شهری پیرامون ایستگاه مترواست و اینکه آیا توانسته از یک کانون صرف تبادل سفر، به فضای شهری مطلوب ارتفا یابد.

    روش پژوهش

     روش مورد استفاده برای انجام این پژوهش روش پیمایشی است که از طریق مصاحبه و پرسشنامه انجام شده است جامعه آماری شامل کلیه افراد استفاده کننده و مراجعه کننده به مترو صادقیه است که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه معادل 140نفر محاسبه گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و با بهره گیری از آزمون پارامتریک تک نمونه ای صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد در مواردی مانندعبور و مرور، امنیت، زیر ساخت پیاده، سرزندگی و دعوت کنندگی، میزان ماندن در فضا، میزان تردد عبور پیاده، پیاده روی دسته جمعی، روشنایی، میزان دستفروشی، وضعیت عمومی نظافت، وضعیت پیاده رو، استفاده ازعناصر متناسب با اقلیم، اقدامات صورت گرفته اثرات موثری در جهت افزایش کیفیت محیط داشته ولی در مواردی مانند افزایش تنوع کاربری، بهبود وضعیت گذراندن اوقات فراغت، خوانایی و طراحی مبلمان مناسب شهری، تغییر محسوسی از منظر مخاطبین احساس نشده و در مواردی نتیجه معکوس نیز در بر داشته است.

    نتیجه گیری

     توجه صرف به ابعاد کالبدی یا اقتصادی طرحهای شهری منجر شده است. بیشتر کارشناسان با نگاه صرفا کمی و تکنیکی به مسایل شهرها از توجه به پیامدهای کیفی اقدامها غافل بوده اند. کیفیت محیط شهری در توجه توام به جنبه های کیفی و کمی عناصر شهری و اجزای تشکیل دهنده آنها نهفته است و سنجش و ارزیابی کیفیت محیط نیز فقط در پی نظرسنجی و ارتباط با مردم (مخاطبین) یعنی کاربران محیط به دست می آید. هدف مقاله ارزیابی اقدامات مدیریت شهری در افزایش کیفیت فضای شهری از دیدگاه کاربران محیط است و همچنین ارانه چهارچوب در راستای ارتقا کیفیت محیط شهری از دیدگاه مخاطب محور است.

    کلیدواژگان: اقدامات مدیریت شهری، کیفیت محیط شهری، ایستگاه مترو صادقیه تهران
  • نجمه مظفری پور، سمانه سلطانی صفحات 15-33
    مقدمه و هدف پژوهش

     تبیین توسعه شهری بدون داشتن نگرشی جامع و کل نگر به زمین به عنوان بستر رشد و گستردگی شهری ناممکن است. تحلیل زمین شهری نیز بدون آگاهی از ابعاد آن ناممکن است. نگرش سیستمی در تحلیل زمین شهری کمک می کند تا نه تنها در مسایل زمین شهری دیدگاهی مشخص و شفاف وجود داشته باشد بلکه ارتباطات آن با سایر اجزا نیز به خوبی مشخص شود؛ لذا هدف این پژوهش این است که با تکیه بر نگرش سیستمی، کارآمدی روش انتقال حقوق توسعه (TDR) در مدیریت زمین شهری تایید شود.

    روش پژوهش

     رویکرد حاکم بر این پژوهش «کاربردی» است و از روش تحلیل داده های ثانویه(اسنادی) با تاکید بر نگرش سیستمی استفاده شده است.در فرآیند پژوهش نیز با ارایه چارچوب نگرش سیستمی، مجموعه ای از درون داده، جریان تولید و برون داده را در نظام مدیریت زمین شهری که شامل زمین به عنوان ورودی، هدف، اجزای سیستم مدیریت زمین که شامل کاربری اراضی شهری، توسعه زمین، مالکیت زمین و بازار زمین است، روابط، محیط و منابع در جریان تولید و خروجی روش انتقال حقوق توسعه تبیین می شود.

    یافته ها

     یافته های تحقیق حاصل از ارزیابی نمونه های مطالعاتی نشان داد موفقیت این روش به موضع نظارتی قوی دولتهای محلی بستگی دارد وجهت استقبال مالکان زمین از این برنامه و حفاظت از منافع عمومی، ضروری است معاملات بین خریدار و فروشنده در بازار زمین در بحث تبدیل آن، با کنترل فراگیر یک نهاد عمومی همراه باشد. 

    نتیجه گیری

    ما حصل پژوهش ارایه پیشنهادهایی در زمینه استفاده کارآمد از روش انتقال حقوق توسعه خواهد بود.

    کلیدواژگان: نگرش سیستمی، روش انتقال حقوق توسعه(TDR)، مدیریت زمین شهری، تجارب جهانی
  • روجا بوداغی*، حمیدرضا صارمی صفحات 35-43

    به نظر می سد افزایش اغتشاش بصری،، کیفیت نامناسب فضاهای شهری و آلودگی های زیست محیطی که منجر به عدم حضور پویای شهروندان در فضای شهری شده است. از این رو سنجش کیفیت ابعادزیست محیطی شهر به لحاظ برخوردای از فضای شهری را در جهت ارتقای فضاهای شهری مان انجام شده است. در این پژوهش مفاهیم شهر، فضای شهری، کیفیت فضای شهری، ابعاد زیست محیطی شهر مورد توجه قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بوده جامعه آماری کلیه افراد 15 سال به بالا در دو منطقه محله فردوسی ر در منطقه12 وشهرک بوعلی در منطقه 2 تهران بوده که از میان آنان 380 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته 44 سوالی بوده، برای تجزیه و تحلیل از آزمون تی تک متغیره، تی مستقل و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. یافته ها نشان دادند ابعاد زیست محیطی شهر تهران از دیدگاه پاسخ دهندگان ابعاد زیست محیطی در دو منطقه تفاوت معنی داری نشان ندادند. و همچنین یافته ها نشان داده بین ابعاد زیست محیطی شهر و موفقیت فضای شهری ارتباط معنا داری وجود دارد و نیز نشان داده شده که مدیران شهری نتوانستند در بهبود کیفیت ابعاد زیست محیطی شهر و تهیه برنامه های توسعه کیفیت فضای شهری تاثیرمناسبی بگذارند. با بررسی یافته ها مشخص گردید افراد از ابعاد زیست محیطی شهر در دو منطقه رضایت نداشتند هرچند میانگین پاسخ های شهرک بوعلی به دلیل رعایت نکات زیبایی شناسی بهتر بوده اما افراد در دو منطقه از عملکرد مدیران در ایجاد فضاهای شهری رضایت نداشتند.

    کلیدواژگان: سنجش کیفیت، ابعاد زیست محیطی شهر، محله فردوسی، شهرک بوعلی، منطقه 2 تهران
  • اسماعیل نصیری*، حسین کماسی، علی احمدی صفحات 45-53
    مقدمه و هدف پژوهش

     شورای شهر امروزه به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان های مدیریت شهری محسوب می گردد که پس از انتخاب توسط شهروندان،  وظایفی در قلمرو شهر و از جمله انتخاب شهردار را بر عهده می گیرد، لذا با اطمینان می توان بیان نمود که هرچه در انتخاب شورای شهر منطقی تر عمل شود به همان میزان نیز می توان به کارآمدتر بودن مدیریت شهری امیدوار بود. از آنجا که شهروندان هر یک بر اساس ملاک های خاصی کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب می کنند لذا در این پژوهش به تحلیل رفتار انتخاباتی شهروندان شهر سنقر در انتخابات شورای اسلامی شهر بر اساس سه نظریه رایج (نظریه ایدیولوژی مسلط، نظریه انتخاب عقلایی، نظریه هویت حزبی- جناحی) در رفتار انتخاباتی شهروندان پرداخته ایم.

    روش پژوهش

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ روش تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد. جهت گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه و پرسش نامه استفاده گردیده و حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران 388 نفر محاسبه شده است. داده های گردآوری شده از طریق نرم افزار SPSS20 و آزمون های آن t تک نمونه ای (One-Sample T Test) و خی دو (Chi- square Test) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

     نتایج به دست آمده بیانگر آن است که رفتار انتخاباتی شهروندان شهر سنقر در انتخابات کاندیدای شورای اسلامی شهر، با در نظر گرفتن عدد 3 به عنوان حد متوسط، با میانگین 71/3، به نظریه انتخاب عقلایی نزدیک بوده و نظریه های ایدیولوژی مسلط با میانگین 27/3 و هویت حزبی- جناحی با میانگین 22/2 در مرحله بعدی قرار گرفته اند؛ در قالب مقایسه جنسیت شهروندان و نوع رفتار انتخاباتی آنان نیز نتایج حاصله گویای این واقعیت است که زنان در گویه های مربوط به نظریه های ایدیولوژی مسلط و نظریه انتخاب عقلایی، بیشتر از مردان تحت تاثیر بوده اند و در گویه های مربوط به نظریه هویت حزبی- جناحی عکس این قضیه صورت گرفته است.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که رفتار انتخاباتی شهروندان شهر سنقر در انتخابات شورای اسلامی شهر به  نظریه رفتار انتخاباتی عقلایی نزدیکتر می باشد که این امر می تواند ناشی از منطقی بودن شهروندان در فرایند تصمیم گیری جهت انتخاب کاندیدای شورای شهر باشد.

    کلیدواژگان: شهروند، انتخابات، شورای اسلامی شهر، سنقر
  • مریم نوذری*، افسانه زمانی مقدم، فاطمه احمدی صفحات 55-66
    مقدمه و هدف پژوهش

     هدف از انجام این تحقیق این است که نقش شهرداری تهران در ترویج ابعاد فرهنگی سبک زندگی اسلامی را تعیین نماییم.

    روش پژوهش

     دربعدفرهنگی مولفه های اخلاق واوقات فراغت مطرح می شود. برای مولفه اخلاق 4شاخص وبرای مولفه اوقات فراغت 6 شاخص درنظرگرفته شده است. پرسشنامه ای با 16گویه طراحی شدکه شامل دوبخش وضعیت مطلوب وموجوداست.

    یافته ها

     یافته ها نشان می دهد درمولفه اخلاق گویه«افزایش سطح آگاهی مردم در برخورد با خرافه» بیشترین میانگین وگویه «افزایش تمایل جوانان به امر ازدواج» کمترین میانگین رادارد. همچنین درمولفه اوقات فراغت، «تقویت برنامه های فرهنگسراها» بیشترین میانگین و گویه «معرفی جاذبه های طبیعی وتاریخی» کمترین میانگین رادارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بیانگراین است که در وضعیت مطلوب شهرداری در همه ی گویه های مطرح شده در پرسشنامه دارای نقش می باشد امادر وضعیت موجود تحلیل های آماری نشان می دهد شهرداری تاکنون موفق به ایفای نقش در حوزه های مطرح شده دراین پژوهش به صورت برجسته نشده است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، شهرداری تهران، فرهنگ، اخلاق، اوقات فراغت
  • اسماعیل دویران* صفحات 67-76
    مقدمه و هدف پژوهش

     دانش سازمانی هر آن چیزی است که افراد سازمان درباره فرایندها، محصولات بر اساس تعریف، خدمات، مشتریان، بازار، و رقبای سازمان می دانند. (سیوی، 2001: 166) از این رو در جهان تجاری امروز بیشترین ارزش سازمانی مبتنی بر داراییهای غیرملموس است .توانایی برای شناخت و برآورد منبع این ارزش برای سازمانها مهم و حیاتی است. (چانگ، 2004: 147) سرمایه اجتماعی به دو صورت میان فردی یا میان سازمانی است.سرمایه اجتماعی فردی در شبکه های ارتباطی میان افراد ایجاد می شود در حالیکه سرمایه اجتماعی سازمانی، ناشی از شبکه های ارتباطی میان سازمانها است. (اشتون، 2001: 35) کلمن سرمایه اجتماعی فردی را توانایی کنشگران در منفعت رسانی به یکدیگر، ناشی از عضویت دریک شبکه اجتماعی یا سایر ساختارهای اجتماعی می داند. (کلمن، 1998: 96) بنابراین سرمایه اجتماعی ارزشی است که افراد موجود در شبکه های اجتماعی به واسطه وجود هنجارهای فرهنگی مشترک، تعاملات اثربخش، اعتماد متقابل و روابط شخصی میان خود از آن برخوردارند. هدف این پژوهش تببین منطقی سرمایه اجتماعی سازمانی شهرهای میانی ایران در جهت پی بردن به مقدار و چگونگی سرمایه اجتماعی سازمانی در مدیریت شهرهای میانی ایران با نمونه موردی شهرهای زنجان و همدان می باشد.

    روش پژوهش

     روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تبیینی به شیوه پیمایشی- کمی است که با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده است.

    یافته ها

    بررسی ها نشان می دهد سطح و میزان سرمایه اجتماعی سازمانی (درون سازمانی) در مدیریت شهری (بخش دولتی و عمومی) شهرهای میانی کشور نزدیک به حد متوسط بوده که تمایل به سمت پایین را نشان می دهد. همچنین سطح معناداری شاخص های سرمایه اجتماعی با یکدیگر در ضریب اطمینان 99 درصد بسیار مناسب بوده و شاخص ها با همدیگر عملکرد یافته اند.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعات نشان می دهد که میزان سرمایه اجتماعی در سازمان های شهری شهرهای میانی ایران متوسط بوده و گرایش به کاهش دارد که در صورت عدم تقویت آن سازمان های شهری در انجام وظایف دچار مشکل خواهند شد.دوم اینکه شاخص های سرمایه اجتماعی سازمانی با همدیگر رابطه معنا دار با جهت مستقیم و مثبت داشته و شاخص ها توام با هم عملکرد یافته اند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سازمان، مدیریت شهری، شهرهای میانی، ایران
  • سعید ملکی، علی شجاعیان، عبدالرحمن نوذری* صفحات 77-89
    مقدمه و هدف پژوهش

     با توجه به کمبود سرانه فضای سبز و توزیع نامناسب آن در شهر شوشتر، دراین پژوهش که بر اساس روش توصیفی- تحلیلی با تاکید بر جنبه کاربردی آن، می باشد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و تحلیل سلسه مراتبی (AHP) سعی در ارایه الگوی مناسب توزیع بهینه فضای سبز شهر شوشتر براساس ضوابط مکان یابی و نیاز های جمعیتی دارد.

    روش پژوهش

     در این راستا داده های مکانی گردآوری شده مربوط به هر معیار به فرمت قابل تبدیل در (GIS) برای اعمال مدل و انجام تحلیل های فضایی از طریق تشکیل پایگاه داده ها و ایجاد لایه های اطلاعاتی جدید، تبدیل شدند. نهایتا به منظور الگوسازی هر کدام از معیارها بر اساس ارزش و اهمیت آنها در مکان یابی فضای سبز، در نرم افزار Choice Expert وزن مناسبی به هریک از لایه های اطلاعاتی داده شده است

    یافته ها

     نتایج حاصل از تلفیق لایه های وزن دهی شده بر اساس میزان اهمیت هر یک ازلایه ها در مکان یابی فضای سبز زمین های منطقه مورد مطالعه را برای انتخاب مکان مناسب برای ایجاد فضای سبز اولویت بندی کرد سپس این زمین ها با نقشه کاربری مقایسه کرده و مکان های مناسب در پنج طبقه مشخص شدند.

    نتیجه گیری

    زمین های با درجه عالی و خیلی خوب نزدیک به مناطق مسکونی، مراکز فرهنگی و مذهبی، و مراکز آموزشی قرار دارند. و از شعاع عملکرد پارک های موجود و کاربری های ناسازگار فاصله دارند. و زمین های با درجه تناسب خوب و متوسط در مسیر شبکه ارتباطی و نزدیکی به مراکز اداری و رودخانه قرار گرفته اند همچنین از شعاع عملکرد پارک های موجود فاصله دارند، چون این کاربری ها مالکیت دولتی دارند بنابراین در صورت نیاز به تغییر کاربری مشکلات زیادی به وجود نخواهد آمد. نوع دیگر از زمین های اولویت دار برای کاربری فضای سبز زمین های با درجه تناسب ضعیف می باشند این زمین ها به دلیل فاصله زیاد از مناطق مسکونی، واقع شدن در زمین های ناهموار در مرز محدوده شهر و همچنین مالکیت خصوصی این زمین ها برای ایجاد فضای سبز پیشنهاد نمی شوند.

    کلیدواژگان: فضای سبز، سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)، مدل (AHP)، مکان یابی، شهر شوشتر
|
  • Homa Hedayat, Mojtaba Rafian Pages 1-14

    Urban spaces refer to the man-made spaces which possess a special order for human behavior and activities. One of these spaces is the surrounding space of public transportation stations. The subway stations, although potentially encompass many different groups of people, few social interactions take place in these spaces. However, an appropriate designing of these spaces, as an interface between the inside and outside of the cities, can cause much more activities to be continued in the public places. In this regard, by making the surrounding areas of the subway stations be public space, the potential for increasing the socialization capacity of the mentioned spaces will be provided. Sadeghieh Subway Station can be considered as the most important subway station in Tehran, which on the one hand is the rail port of Tehran's western entrance, and on the other is the port for railway journeys inside the city. The main concern of this study is to assess the success or failure of the interventions made by the municipality for changing the surrounding area of the Sadeghieh Subway Station into a public space, and examine the amount of the area's improvement into a desirable space. The method used in this study is survey, in which the data were collected using questionnaire and interview.  The study's population is all people who use Sadeghieh Subway, and the sample size for the study were considered 140 subjects. In data analyzing phase, using SPSS software and parametric one-sample t-test, we found out that in such cases as transportation, security, Pedestrian infrastructure, vitality and attractivity, rate to remain in the space, the amount of traffic crossing the sidewalk, walking group, the lighting, the vendors, the cleaning, pavement structure and climatic elements after the municipality's actions to change the space into a pedestrian-oriented space have a progressive process can be observed, but in such cases as mix use, recreational activity, readability and design furniture no significant change was seen, and in some cases the results were counterproductive.

  • Najmeh Mozaffaree Pour, Samaneh Soltani Pages 15-33
    Background and Objective study

     Without a comprehensive and holistic approach to defining urban land development and expansion of the city's growth is impossible. It is impossible without the knowledge of the dimensions of urban land. Systematic approach not only helps in the analysis of urban land urban land issues, there is a clear and transparent view, but its relationship with other components as well to be determined. The purpose of this study is that in relied on a system approach; the efficiency of transfer development rights (TDR) in the management of urban land is approved.

    method

    Dominant approach to the study "Application" from the analysis of secondary data (documents) with emphasis on system approach has been used. In the research process by providing a framework system approach, the set of data flows generated data and intra- urban land management system that includes land as an input, target, system components, including land use, urban land management, land development, land ownership and land markets, relationships, environments and resources during production and outbound transfer of development rights is explained.

    Results

    The results of the study showed that the evaluation of the success of this method depends on local governments to stand strong supervision and direction landowners welcomed the program and protect the public interest, it is necessary transactions between buyers and sellers in the land market with sweeping control of a public institution be companied.

    conclusion

    the recommendations to successfully and efficiency used in transfer of development rights method are provided.

    Keywords: Systematic approach, transfer of development rights (TDR), urban land management, globally enrichments
  • Roja Boodaghi *, Hamidreza Saremi Pages 35-43

    It seems that increase visual disturbances, poor quality urban spaces and environmental pollution that leads to the absence of citizens in urban space is dynamic.Accordingly quality of urban environment in terms of enjoyment of urban space in order to promote our urban spaces - is done. In this study, the concepts of city, urban space, the quality of urban space, the city's environmental aspects are taken into consideration. The research method was survey population included all persons 15 years and older in two regions in the neighborhood of Ferdosi in region 12 and Booali suburb in region 2. Among them, 380 persons were selected as research tools made ​​questionnaire with 44 questions, analysis of univariate t test, t-test and Pearson correlation test was used. Results showed distance of enviroment of Tehran from perception of respondents did not show significant environmental aspects in the two regions The results show a significant relationship between the dimensions of environmental city and urban space there successfully shown the city managers could improve the quality and preparation of the environmental dimension in their development plans Tasyrmnasby quality urban space Results were determined by analyzing the environmental dimension of the two areas were not satisfied However, the average settlement call Buali because of better compliance Beauty Tips But people in the area were not satisfied with the performance of managers in establishing urban spaces

  • Esmaeil Nasiri *, Hosein Komasi, Ali Ahmadi Pages 45-53
    Introduction

    Today, Islamic council is considered as one of the most important parts of urban –management. This council has responsibilities in city, including electing mayor. Surely, high Logic activity in election of council, is high effective urban management. As, citizens have social scores, in electing their candidate, so this study analyze the election behavior of citizens in Songhor, on the basis of three common theories. (predominate ideology theory, rational election, party –criminal identity)

    Method

    It is applicative and it's method is descriptive have used for collecting data. Also, sample volume has been measured by Kocran formula, on 388 people. Collected data and it's tests were analyzed by spss20 software, one –sample T test and chi-square test, respectively

    Findings

    Obtained results indicate election behavior of Songhor citizens (by considering mean=3 and average =3/71) close in to rational election theory. then predominate ideology theory (average =3/27) and criminal –party identity (average=2/22) are Located in next Levels. By comparing the sexuality of citizens and their behavior show women are affected by ideology and rational election theory, more than men. In case of criminal – party identity theory.

    Conclusion

    Thus it can be concluded that the electoral behavior of the Songhor citizens of the City Council election is closer to the theory of rational electoral behavior that it would be logical the citizens of in the process of deciding for elect the candidate of city council.

    Keywords: citizen, Election, urban Islamic Council, Songhor
  • Maryam Nozari *, Afsaneh Zamani Moghaddam, Fatemeh Ahmadi Pages 55-66
    Introduction and the goal of research

     the goal of this research is to determine the role of Tehran municipality in promoting cultural dimension of Islamic lifestyle.

    Methodology

    In cultural dimension, two components of ethics and leisure are raised. In this study, 4 indicators for ethics and 6 indicators for leisure were determined. A 16-item questionnaire was developed which included two parts of the ideal situation and the status quo.

    Findings

    The study findings show that the highest and the lowest mean among the indicators of ethics belong to “increased awareness of people in dealing with superstition” and “increased tendency of young people to marriage”, respectively. In addition, among the indicators of leisure, “strengthening the programs of cultural centers” and “introduction of natural and historical attractions” obtained the highest and the lowest mean, respectively.

    Conclusion

    The results indicate that all items of the questionnaire are involved in the ideal situation of the municipality. On the other hand, statistical analyses show that the municipality has not managed to play a decisive role in the areas related to the status quo.

    Keywords: Islamic lifestyle, Tehran Municipality, Culture, Ethics, leisure
  • Smaeil Daviran * Pages 67-76
    Introduction and Objective

    Organizational knowledge is whatever an organization's members know about processes, products, according to the definition, services, customers, markets, and competitors. (civi, 2001: 166) Thus, in today commercial world, most organizational value is based on intangible assets.  Ability to identify and estimate the value of supply is vital for organizations. (Chang, 2004: 147) Social capital is among individual and organizational. Individual social capital is communication networks among individuals, while organizational social capital, due to communication networks between organizations. (Stone, 2001: 35) Coleman knows Individual social capital from ability actors for give benefit to each other that is resulting from membership in a social network, or other social structures. (Coleman, 1998: 96) Therefore social capital is the value that people achieve in social networks because of shared cultural norms, interaction effective, mutual trust and personal relationships among themselves. The aim this study is a logical explanation of organizational social capital in Iran moderate cities in order to realize the value and how organizational social capital in Iran moderate cities management with case study of Zanjan and Hamadan.

    Methods

    The research method is descriptive - explanatory and survey method that has been paid descriptive and inferential statistics to analyze the data.

    Finding

    The findings indicate the level of organizational social capital (within the organization) in urban management (public and governmental sectors) is in the near to intermediate that has tendency to decrease. Also the significance level of social capital indicators in 99% level is very appropriate and indicators have been together.

    Result

    The results show that social capital in the city's central cities, which tend to reduce the average, and if it does not boost the civilian agencies will have difficulty in performing tasks. Second, organizational social capital indicators together with the direct and meaningful relationship with both performance indicators have been positive.

    Keywords: Social Capital, Organization, Urban Management, Moderate city, Iran
  • Saeed Maleki, Ali Shojaeean, Abdolrahman Nozari * Pages 77-89
    Introduction and Objective

    Regarding scant capitation and inappropriate distribution of greenbelt in Shooshtar, using a descriptive-analytical method, the focus of the present study is applied issues. Applying the geographical information system (GIS) and Analytical Hierarchy Processing (AHP), this study tries to present an appropriate model for optimum distribution of greenbelt based on location criteria and population needs.

    Methods

    To carry out this, the spatial data gathered for each criterion were turned into convertible format for GIS to apply the model and conduct the spatial analyses through forming the database and new information layers. Finally, for modeling each of the criteria based on their importance in locating greenbelt, each information layer was given an appropriate differentia in Expert Choice Software. 

    Results

    The results of the synthesis of weighed layers prioritized the lands of the studied area to develop greenbelt based on the importance of each layer in locating the greenbelt.

    Conclusions

    Then, these lands were compared with the control map and it was found that the rich and good lands were located near the residential areas, cultural, religious, and educational centers. These lands were far from the operations of available parks. In addition, those lands having good or average quality were located on the way to contact networks, near the administrative centers and the river. These lands are also away from the available parks. Since these lands are state possessions, it is not difficult to change their usages. Another type of lands suitable for greenbelt use is those of low degree of appropriateness. However, these lands are not suggested for greenbelt due to their long distance from residential areas, being located in bumpy areas in the suburbs of the city and their private possessions.

    Keywords: green place, cite selection, Geography information system (GIS), City shooshtar